Godkendt af Rideterapeut ForeningenHesteassisteret terapi som platform - Læs min artikel her
Jeg tilbyder både rideterapi og handicapridning
Ved du mon at det er muligt at søge om tilskud til handicapridning, til nogle børn, unge og voksne på baggrund af serviceloven § 41 og § 100? (læs mere under 'spørgsmål og svar' nedenfor).
Hvorfor skal jeg lige vælge rideterapi /handicapridning?Heste møder mennesker uden 'filter' - med en nysgerrig og åben tilgang, som ofte kan 'ramme' meget direkte ind i menneskers følelsesliv.Heste er tilstede i nuet og reagerer derfor på de 'her og nu- stemninger, som vi møder dem med. Det kan støtte os i at blive mere opmærksomme på de signaler, vi 'sender ud i omgivelserne'. Derved kan vi blive mere bevidste om vores reaktioner og måder at indgå i samspil på. Når vi får skærpet vores blik for vores egen rolle i samspillet via hestene, giver det os mulighed for at komme 'tættere' på os selv og forbinde os til både os selv og vores omverden. Samspillet mellem heste og menneske kan bidrage til at skabe nye oplevelser og der igennem nye selv-fortællinger, der kan nuancere og åbne det enkelte menneskes forståelse af sig selv. Jeg har udviklet en metoden Udviklingsstøttende rideterapi og handicapridning, for en uddybning af metoden kan du læse mere nedenfor under spørgsmålet "Hvad er udviklingsstøttende rideterapi og handicapridning?".
Lidt om rideterapi
Rideterapi er et hesteassisteret guidet forløb. Ved at opleve hestens respons på ens egne handlinger og ved at mærke hestes bevægelser, dens puls og rytme, stimuleres en række forskellige sanser hos mennesket, som kan danne et fundament for nærvær, ro og oplevelsen af samhørighed.
Lidt om handicapridning
Mennesker med psykiske eller fysiske handicap, kan ofte blive stimuleret konstruktivt af både samværet med heste og selve ridningen. Gennem hestens bevægelser stimulere en række forskellige sanser hos rytteren, som kan have gavnlig effekt for en mennesker der er ramt af handicap eller sygdom.
Hvad er i fokus?
Der kan være fokus på f.eks. selvværd, selvtillid, at afstemme sig, at mærke egne og andres grænser, samspil og samarbejde, koncentration, at finde ro, og at 'afbalancere nervesystemet'. Fokus erat få kropsliggjorte, og derved sanselige erfaringer, som kan skabe en fornemmelse af sig selv og andre. Det centrale er at blive mødt, som man er / som betydningsfuld - heste er ikke fordomsfulde.
hvem kan henvende sig?
De fleste kan have glæde af at være i samvær med heste. Det er primært børn og unge jeg arbejder med, som af forskellige årsag er i mistrivsel: f.eks. børn og unge som skal håndtere et handicap, en diagnose, har skoleværing eller lignende. Også voksne med senhjerneskade, PTSD, angst ect. nyder godt af samværet med mine heste. Jeg har ikke hjælpemidler, så du skal kunne gå ved egen hjælp eller hjælp fra din støtte-person.
Spørgsmål og svar
”Equine brains are built to experience emotion (the amygdalas) without evaluation (the prefrontal cortex). This architecture creates an emotional but non-judgmental animal who mirrors human attitudes. For that reason, horses excel at teaching people assertiveness, emotional awareness, and social responsibility. Therapy horses help to treat PTSD, mood or anxiety disorders, substance abuse, autism, trauma, and grief”. (p. 244, HORSE BRAIN – HUMAN BRAIN, The Neuroscience of Horsemanship. Janet .L. Jones (PhD) )